Archief

Nieuwbouw voor Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft krijgt een nieuw onderkomen. Een consortium van banken (ING, Rabobank en de Bank Nederlandse Gemeenten) is bereid om onder voorwaarden de benodigde financieringen te verstrekken. Hiermee komt een einde aan een lange periode van voorbereidingen en komt de daadwerkelijke start van de nieuwbouw in zicht. Die wordt gerealiseerd op de huidige locatie aan de Reinier de Graafweg.

Het nieuwe gebouw is een compact en innovatief ontwerp van EGM architecten en moet in 2015 klaar zijn. Het vervangt de huidige twee gebouwen. TBI Combinatie Reinier de Graaf gaat het nieuwe ziekenhuis bouwen. Het is een samenwerkingsverband van JP van Eesteren, Wolter & Dros en Croon Elektrotechniek.

De voorbereidende werkzaamheden beginnen in september. Dan zal het parkeerterrein tussen beide gebouwen verplaatst worden naar de achterkant van het B-gebouw. De grond wordt daarna bouwrijp gemaakt, waarna begin volgend jaar de eerste palen de grond in gaan.

Het nieuwe ziekenhuis gaat 250 miljoen euro kosten. De nieuwbouw van Reinier de Graaf is belangrijk voor de inwoners van de hele regio.

Categorieen:
Algemeen