Archief

Asbest gevonden in Den Hoorn

Bij een bodemonderzoek in verband met de verkoop van grond, is een lichte vorm van asbest aangetroffen op het perceel Oranjelaan 24a in Den Hoorn. Het aangetroffen asbesthoudende materiaal is direct meegenomen, aldus de gemeente Midden-Delfland.

Om elk risico uit te sluiten, heeft de gemeente opdracht gegeven voor nader onderzoek van het perceel. Dit onderzoek zal komende zaterdag plaatsvinden. Op het perceel zullen personen in witte pakken te zien zijn. Dit zijn de personen die het onderzoek uitvoeren en die volgens standaard voorschriften beschermende kleding dragen. Totdat de resultaten van dit vervolgonderzoek bekend zijn, zal het terrein afgesloten blijven.

Nabij de plaats waar het asbest is aangetroffen, is een kinderdagverblijf gevestigd. Dit kinderdagverblijf zou op deze locatie een nieuw pand realiseren. Tijdelijk zouden zij uitwijken naar een andere locatie. Nu er asbest gevonden is, neemt het kinderdagverblijf het zekere voor het onzekere en verhuist het per direct naar de tijdelijke locatie. Totdat die verhuizing is gerealiseerd zullen de kinderen enkele dagen op andere locaties van 't Kickertje worden opgevangen.

De ouders van alle kinderen van het kinderdagverblijf zijn inmiddels geïnformeerd over de vondst van de asbest en de vervroegde verhuizing. Ook de omwonenden worden op de hoogte gebracht.

Zodra de resultaten van het vervolgonderzoek bekend zijn, zullen deze via de website van de gemeente gecommuniceerd worden.