Archief

Historisch legpuzzelkampioenschap

Twintig teams van twee personen of - wie dat liever doet: individuen - kunnen op zaterdag 17 september meedingen naar het Westlands kampioenschap legpuzzelen. Dit evenement wordt in het Naaldwijkse winkelcentrum De Tuinen georganiseerd door het Historisch Archief Westland.

Aanleiding is het uitkomen, op 1 september, van een duizend stukjes tellende legpuzzel die is gemaakt van de zogeheten Delfland-kaart van Cruquius, welke stamt uit 1712.

Een notaris bepaalt niet alleen aan de hand van de aanmeldingen wie er mogen deelnemen, hij stelt ook vast wie het verst is gekomen in het leggen van de puzzel. Wie het eerste helemaal klaar zou zijn, is vanzelfsprekend al de kampioen.

Wie aan de wedstrijd op 17 september wil meedoen, kan zich opgeven bij het archief in het gemeentehuis in Naaldwijk. Aanmelding kan ook per e-mail: historischarchiefwestland@gemeentewestland.nl of per post: HAW, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk.

Bij alledrie de manieren moet men vermelden: naam, adres, telefoonnummer en of men in teamverband (maximaal 2 personen) of individueel wil deelnemen. Deelnemers aan de kampioenswedstrijd krijgen de puzzel gratis mee naar huis. Anderen betalen er € 12.50 voor.