Archief

Politie nog op zoek naar 'babbelaar'

Politie Haaglanden heeft nadere informatie verschaft over de twee Westlanders die woensdag het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. De politie onderzoekt de zaak en is daarbij op zoek naar getuigen.

Een 78-jarige Naaldwijker werd omstreeks 9.30 uur op de Bachlaan in zijn woonplaats aangesproken door een onbekende man die een muntstuk wilde wisselen. De Naaldwijker pakte zijn portemonnee en de onbekende man stak zijn hand in de portemonnee. Omdat de man geen kleingeld bij zich had, werd er geen geld gewisseld. Nadat de man was weggelopen, bleek dat enkele bankbiljetten uit de portemonnee waren weggenomen.

Een 79-jarige Poeldijker werd dezelfde dag om 12.45 uur in zijn tuin aan de Van Reststraat aangesproken door een onbekende man met de vraag of hij geld kon wisselen. De Poeldijker liep zijn woning in en zag dat de onbekende man achter hem aan de woonkamer was ingelopen.

De man wisselde het geld met de onbekende en legde zijn portemonnee op tafel. Hierna vroeg de man aan de Poeldijker de weg en legde hij een kaart van het Westland over de portemonnee op tafel. Nadat de bejaarde man had uitgelegd waar hij moest zijn, werd de kaart opgevouwen en bleek even later dat de portemonnee was weggenomen.

De politie onderzoekt of de twee incidenten door dezelfde man zijn gepleegd.

Van de dader is het volgende signalement bekend: een donker getinte man van ongeveer 25 tot 30 jaar, kort haar en een lengte van ongeveer 1.75 tot 1.80 mtr. De man droeg een donkerkleurige broek en een donkerkleurig jack. De man sprak gebrekkig Nederlands. Mogelijk verplaatst de man zich in een donkerkleurige Audi met een buitenlands kenteken.

Wie over informatie beschikt die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Dat kan desgewenst ook anoniem via 0800-7000.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen