Archief

Meerdere bestuurders rijden met slok te veel op

Bij verschillende alcoholcontroles in het Westland heeft de politie de afgelopen dagen meerdere bestuurders aangehouden die met te veel alcohol op aan het verkeer deelnamen.

Twee snorfietsers waren vrijdagavond op de Geestweg in Naaldwijk betrokken bij een aanrijding met een auto. Eén van de snorfietsers, een 24-jarige Naaldwijker, blies 710 ugl. De andere snorfietser, een 23-jarige man uit Naaldwijk, blies eveneens 710 ugl. Eén van de twee bleek een beginnend bestuurder te zijn. De rijbewijzen werden ingevorderd. Voor het rijden onder invloed kregen ze een proces-verbaal.

Tijdens de feestweek in De Lier hield de verkeerspolitie een alcoholcontrole op de Dorppolderweg. Veertig bestuurders werden gecontroleerd. Een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, blies 540 ugl. Hij moest ter plaatse een boete van 600 euro betalen.

Een 28-jarige beginnende bestuurder uit Den Haag werd maandagochtend in alle vroegte gecontroleerd op de Harry Hoekstraat in Wateringen. Hij blies 220 ugl, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

In dezelfde nacht werd een 31-jarige Rotterdammer op de Wippolderlaan in Wateringen gecontroleerd. Hij blies 360 ugl. Ook deze bestuurder werd na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).