Archief

Innovatie-award voor De Dorpshoeve

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland heeft vrijdag de 'meer dan handen award voor Innovatie' uitgereikt aan Stichting De Dorpshoeve Schipluiden. De stichting krijgt de innovatie-award vanwege de innovatieve wijze waarop De Dorpshoeve met behulp van vrijwilligers wordt beheerd. Voorzitter Nico van den Besselaar nam de prijs in ontvangst.

De stichting heeft volgens de jury gezorgd voor een geslaagde doorstart van De Dorpshoeve, waarin ruimte is voor verschillende sociaal-culturele activiteiten. De prijs bestaat uit de award, een oorkonde en een cadeaubon. Tevens wordt de stichting aangemeld voor de landelijke 'meer dan handen awards', die op 7 december 2011 worden uitgereikt.

Een eervolle vermelding was er voor de Zonnebloem Schipluiden. De Zonnebloem en de inzet van haar vrijwilligers wordt enorm gewaardeerd door de Schipluidenaren en heeft verreweg de meeste stemmen van de inwoners gekregen. De motivatie was echter een algemene waardering voor de Zonnebloem en het belang van het werk dat de vrijwilligers verrichten, en niet de vernieuwende activiteit.

Voor de award waren De Zonnebloem, Redefa, De Dorpshoeve en Stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland genomineerd. Inwoners van Schipluiden konden een stem uitbrengen, waarna een onafhankelijke vakjury de inzendingen en de uitgebrachte stemmen heeft beoordeeld en een winnaar heeft gekozen.