Archief

Actie Shelterbox al voorbij streefgetal

Het Shelterbox Westlandproject van de regionale Rotaryclubs loopt zo goed, dat de doelstelling moet worden bijgesteld. Op 1 augustus lieten de clubs weten dat ze binnen een jaar 100 shelterboxen voor hulp aan slachtoffers wilden kunnen kopen. De teller staat nu al boven dat aantal.

Verantwoordelijk daarvoor was zaterdag de viering van de 65ste verjaardag van Ed Kuiper, voormalig directeur van kassenbouwbedrijf KUBO uit Monster, tevens voorzitter van de projectgroep voor Shelterbox Westland. Honderden genodigden en relaties zorgden in de feesttent langs de route van het Varend Corso voor een heel bijzondere verjaardag. "Ik had gehoopt op 20 boxen. Het zijn er 65 geworden met een totale waarde van € 48.750. Dat is echt ongelooflijk," aldus Ed Kuiper.

Rotaryclub Het Westland is enkele maanden geleden met het project gestart en kreeg snel de hulp van andere Rotaryclubs uit de regio. Door diverse acties was er al geld voor zo'n 35 boxen binnengehaald. De klapper van zaterdag leidt er volgens woordvoerder Hein van der Zande toe dat de projectgroep binnenkort om de tafel gaan zitten om te bepalen wat het nieuwe streefgetal wordt. De Westlandse actie loopt immers tot volgend jaar door.

Een shelterbox bevat onder meer een tijdelijk thuis ( tent); een eigen keuken en een waterzuiveringskit. De boxen worden ingezet na rampen, zoals een aardbeving, tsunami, overstroming en andere rampen. Het project wereldwijd loopt al ruim 10 jaar en inmiddels is na tientallen rampen in bijna 70 landen al hulp geboden: van Japan tot Amerika en van Afrika tot Nieuw-Zeeland.

Tijdens de braderie in Naaldwijk wordt voorlichting gegeven over het project. Een uitgepakte shelterbox inclusief tent voor 10 personen staat bij de Hervormde Kerk op het Wilhelminaplein en bij de Hema is een afbeelding op ware grootte van de tent te zien. Leden van de Rotaryclubs geven voorlichting en ontvangen graag giften ter ondersteuning van het project. Meer informatie op www.shelterboxwestland.nl.