Archief

Publiek valt voor 'Soldaat van Oranje'

De publieksprijs van het Varend Corso 2011 is gewonnen door de dorpskern Kwintsheul met de boot 'Soldaat van Oranje'. De eerste prijs bij de niet-commerciële corsoboten werd door de jury toegekend aan de dorpskern Naaldwijk, met de titel 'Latijnse Verleiding'. De Naaldwijkse boot won ook de bindersprijs.

De originaliteitsprijs was weggelegd voor 'Waterballet' van Staedion; Horticoop ging naar huis met de eerste prijs voor de commerciële corsoboot met als titel 'Fame' en Nic Sosef pakte de eerste prijs in de categorie 'Zeilende Westlander'.

De gemeente Westland eiste met het varende 'Kooktheater' de eerste prijs op in de categorie Groenten/Fruit. Bij de in het corso debuterende arrangeurs won Mark Frank met 'Visagie'. Bij de kleine boten zegevierde Steenland Tweewielers met 'Venetiaanse Maskers'.

De zogeheten Rijnmonddag verliep vrijdag niet voor alle boten probleemloos. Zo was op boot 30 (Simply Rio) tijdens de eerste etappe het geluidssysteem 'opgeblazen', waardoor de danseressen van het uitbundige Braziliaanse carnaval er enige tijd verloren bij stonden. Maar de jury zag de inzending van Decorum compleet en beloonde deze met de tweede prijs bij de commerciële boten.