Archief

Vitis maakt werk van maatschappelijke stage

Vitis Welzijn wil een belangrijke rol spelen in de realisatie van de nieuwe verplichting voor leerlingen in het voortgezet onderwijs om met ingang van het komende schooljaar een maatschappelijke stage van 30 uur te vervullen. Om de maatschappelijke stage tot een succes te maken, gaat Vitis in gesprek met organisaties voor het opzetten van klussen of projecten.

Hierbij kan gedacht worden aan een inzamelingsactie voor de voedselbank of het controleren van fietsverlichting in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, maar bijvoobeeld ook aan wandelen met senioren, boeken saneren in de bibliotheek of voorlezen aan kinderen.

Een maatschappelijk stagiair helpt bijvoorbeeld vrijwilligers bij het koffie schenken in een woonzorgcentrum, steken de handen uit de mouwen op een kinderboerderij of ervaren hoe het is om leiding te geven bij de scouting. Afgelopen schooljaren hebben alle ISW- en Lentiz-locaties in Westland al geƫxperimenteerd met maatschappelijke stage.

Wie meer informatie wil hebben over de maatschappelijke stage en/of een afspraak wil maken met een consulent van Vitis Vrijwillige Inzet, kan een mailtje sturen naar: maatschappelijkestage@vitiswelzijn.nl.

Categorieen:
Westland Algemeen