Archief

Varend Corso 2011 van start gegaan

Het Varend Corso Westland 2011 is vrijdag even na het middaguur van start gegaan. In een tent bij Trade Parc Westland werd het formele startsein gegeven door Agnes van Ardenne, sinds kort voorzitter van het Productschap Tuinbouw.

Zo'n zestig fraaie, met bloemen en planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen vrijdag via De Lier en Schipluiden naar Vlaardingen om 's avonds af te meren in Maasland. Zaterdag is de Westlanddag, dan gaat de route vanuit Naaldwijk via 's-Gravenzande, Monster, Poeldijk, De Uithof en Kwintsheul terug naar de bloemenveiling. Zondag is de Delflanddag, dan varen de boten over de Zweth en via Den Hoorn naar Delft.

Bijzonder is dat de organisatie van Varend Corso Westland in handen ligt van zo'n 400 vrijwilligers: schippers, muzikanten, figuranten, creatieve mensen. Ieder draagt zo zijn steentje bij aan een uitstekende streekpromotie. Want dat is uiteraard waar het om draait, het corso laat zien wat Het Westland uit de kassen te bieden heeft: prachtige verse producten op een gezonde manier opgekweekt.

De WOS zendt in een 24 minuten durend tv-programma vanaf zondagavond 19.00 uur een registratie van het corso uit.