Archief

Actie voor ramp-onderkomens

Tijdens de Naaldwijkse feestweek houden de Westlandse Rotaryclubs een publieksactie voor het Shelterbox Westlandproject. Doelstelling is om binnen een jaar 100 Shelterboxen te kopen voor hulp aan slachtoffers van rampen. De teller staat inmiddels op ruim 35.

Elke Shelterbox bevat een ruime 10-persoonstent, dekens, grondzeilen, een kooktoestel, gereedschap, waterzuiveringsmateriaal en een kinderpakket en kost € 750 inclusief transportkosten en begeleiding, waar ook ter wereld. De boxen worden ingezet na aardbevingen, tsunami's, overstrominge en andere rampen.

Het project wordt georganiseerd door de internationale organisatie van Rotary, waardoor zeer snel kan worden gehandeld en elke euro ten goede komt aan de slachtoffers. Meer informatie over het project in het Westland wordt gegeven op de site www.shelterboxwestland.nl en tijdens de braderie in Naaldwijk.

Ter hoogte van de Hema wordt een afbeelding op ware grootte opgehangen van de 10-persoonstent van Shelterbox en wordt informatie verstrekt. Giften voor het project zijn bijzonder welkom. Elke Shelterbox heeft een uniek nummer, zodat een donateur precies kan volgen waar de box wordt ingezet om mensen in nood onderdak en warmte te kunnen bieden. Bij de Hervormde Kerk op het Wilhelminaplein zal een tent worden opgebouwd, compleet met inrichting, zodat een goed beeld wordt gekregen van de inhoud van een Shelterbox.