Archief

Gratis SOS-polsbandjes op Hoekse strand

Op het strand van Hoek van Holland zijn gratis SOS-polsbandjes te verkrijgen. Op de polsbandjes kan een (mobiel) telefoonnummer worden geschreven, zodat een kind dat zijn of haar ouders is kwijtgeraakt, snel met vader en moeder herenigd kan worden.

De SOS-polsbandjes zijn verkrijgbaar bij onder meer de Strandwacht (centrale post, vooruitgeschoven posten en voertuigen), Strandzaken (Zeekant), de EHBO-post (Zeekant) en Strandparkeren (parkeerterrein Badweg). De uitgiftepunten zijn te herkennen aan de speciale SOS-polsbandjes poster.

Hestia Reukema, voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland: "Ouders met kleine kinderen vormen een kwetsbare groep tijdens een zomerse stranddag. Daar willen wij als deelgemeente graag wat aan doen. Zodra een kind is gevonden, wordt een groene vlag gehesen op de centrale post van de strandwacht en op de vooruitgeschoven posten op het strand. Een kind kwijt op het strand van Hoek van Holland moet met deze maatregelen hopelijk tot het verleden gaan behoren."