Archief

Nieuw boek 'Mooi glaslandschap'

Het is de vraag, hoe de glastuinbouw kan bijdragen aan een fraaier landschap. Zeker nu nieuwe kassen groter en hoger zijn dan ooit tevoren, wordt zorgvuldige inpassing in het landschap steeds belangrijker. Dit vraagstuk wordt behandeld in het zojuist verschenen boek 'Mooi glaslandschap'.

Dit zogenoemde inspiratieboek laat zien hoe de glastuinbouw ruimtelijke kwaliteit kan toevoegen, aan de hand van vele voorbeelden van zowel binnen als buiten de sector. Naast de historische ontwikkeling van de glastuinbouw bevat het een catalogus vol architectonische hoogstandjes en ideeën om het glastuinbouwbedrijf te laten aansluiten bij de omgeving.

In hoeverre ideeën toepasbaar zijn, hangt af van de specifieke omstandigheden van bedrijf, kavel en landschap. Ter illustratie hiervan zijn in het boek vier voorbeelden uitgewerkt.

Het boek is een uitgave van Stichting Innovatie Glastuinbouw en InnovatieNetwerk in samenwerking met Uitgeverij Blauwdruk. Het 144 pagina's tellende 'Mooi glaslandschap' kost € 24,90. Het is verkrijgbaar via www.uitgeverijblauwdruk.nl en via de boekhandel.

Categorieen:
Algemeen