Archief

Afscheid van baby-boomers

Voor ISW Sweelincklaan is vrijdag 1 juli niet alleen de laatste dag van het schooljaar 2010/2011. Het is ook de dag dat afscheid wordt genomen van vier baby-boomers. De docenten Marrie van Ark, Gerard Breäs, Leo Faeles en Karin Leeuw gaan met pensioen en daarmee raakt de school vier docenten met een gezamenlijke onderwijservaring van ruim 150 jaar (!) kwijt.

Marrie van Ark wist haar vele talenten met het vak handenarbeid en tekenen jarenlang te verzilveren op verschillende beroepsgerichte scholen. Zij werkte tot het laatste moment voor de volle honderd procent enthousiast voor haar vak op de Sweelincklaan.

Gerard Breäs verdiende jarenlang zijn sporen op mavo De Morgenster in Monster. Hij zette de leerlingen op het spoor van de muziek en het beheersen van de Nederlandse taal zette. Na diverse scholenfusies werkte Gerard de laatste tien jaar van zijn onderwijscarrière op ISW Sweelincklaan. Hij mag zich bovendien als koorleider een bekende Westlander noemen.

Leo Faeles was als docent breed inzetbaar bij verschillende vakken. Zijn hart lag voornamelijk bij het vak geschiedenis. In de loop van zijn lange carrière langs diverse locaties van ISW werkte hij de laatste tien jaar volhardend mee aan onderwijsprojecten over onder meer het Fort in Hoek van Holland en het Historisch Archief van de gemeente Westland.

Karin Leeuw stapte pas later het onderwijs binnen. Jarenlang bracht zij de leerlingen in aanraking met de Duitse taal én cultuur. Haar grootte accuratesse kwam haar en de school goed van pas bij de organisatie en uitvoering van alles wat met examen doen te maken heeft.