Archief

Derde poging hangjongeren Maassluis te weren

Voor de derde keer in zes jaar gaat de gemeente Maassluis kijken naar het probleem van hangjongeren in de buurt van de C1000 aan de Lange Boonestraat. Joop Luijendijk (PvdA) stelde dinsdagavond tijdens het Actualiteitenhalfuur in de gemeenteraard, dat omwonenden last hebben van jongeren die bij de supermarkt bier kopen en dit nuttigen in de doorgangen tussen de huizen.

Volgens Luijendijk is hier zes jaar geleden ook naar gekeken en zijn er toen afspraken gemaakt, die slechts deels zijn uitgevoerd. Ook twee jaar geleden is dit probleem aan de orde geweest, waarna overleg is geweest om de poorten geheel af te sluiten, maar dat is toen niet gebeurd.

Nu is er een handtekeningenactie gehouden door de omwonenden. Hieruit blijkt volgens Luijendijk dat 34 van de 37 omwonenden vóór het afsluiten van de gangen zijn. Hij vroeg dan ook aan het college, waar nu nog het wachten op is.

Volgens burgemeester Karssen zijn de problemen van de laatste tijd niet bekend bij de politie. Hij heeft toegezegd dit te onderzoeken. Wethouder Keijzer gaf aan, dat er contact is tussen de afdeling Openbare orde en veiligheid, Maasdelta en de bewoners om te komen tot een oplossing. Het college heeft toegezegd vóór of net na het zomerreces duidelijkheid te verschaffen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen