Archief

Veteranendag in Maassluis

De gemeente Maassluis houdt op vrijdag 1 juli een bijeenkomst voor oorlogs- en vredesmissieveteranen die in Maassluis wonen. Voor deze informele bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis zijn alle ruim 150 bij de gemeente bekende veteranen uitgenodigd.

Sinds de vredesmissies in Libanon is er een nieuwe groep veteranen ontstaan. Op dit moment zijn er ruim 2000 mannen en vrouwen uitgezonden op missies in het buitenland; wanneer zij afzwaaien, worden zij ook veteraan genoemd. De leeftijd varieert van 20 tot 45 jaar en zij zijn vaak meerdere keren ingezet.

Tegenwoordig is er veel belangstelling voor veteranen. De Nederlandse samenleving wil weten, wie ze zijn en wat ze gedaan hebben. En het maakt daarbij niet uit of het gaat om een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog of een periode daarna.

Tijdens de bijeenkomst van komende vrijdag zal C.W. Tempelaars, lid van de werkgroep Veteranendag Maassluis, ingaan op de vraag hoe Maassluis kan meewerken aan de waardering voor de ' oude' en de 'jonge' veteranen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen