Archief

Foute en achterhaalde informatie over oeververbinding

De informatie die werd gegeven tijdens de meedenkavonden over de Nieuwe Westelijke Oeververbinding was onvolledig, onjuist dan wel achterhaald. Dat stellen het Actiecomité Blankenburgtunnel Nee en de actiegroep Hoezo Midden-Delfland snelweg. Hierdoor zal er geen sprake zijn van een maatschappelijk breed gedragen besluit als in het najaar een keuze wordt gemaakt tussen Blankenburgtunnel of Oranjetunnel.

Momenteel houdt de projectorganisatie een toer door de regio om de resultaten van het participatieproces rond de nieuwe tunnel de presenteren tijdens informatieavonden. Volgens de beide groeperingen zijn de tijdens de meedenkavonden getoonde verkeerscijfers verkregen met een oud model, waarin belangrijke ontwikkelingen in de regio, zoals de ingebruikname van de Tweede Maasvlakte niet zijn meegenomen. De nieuwe cijfers zijn pas in de loop van de zomer beschikbaar, maar dan is het participatieproces al achter de rug.

Woensdagavond is er van 18.30 tot 21.30 uur een informatieavond in gebouw De Kiem in 's-Gravenzande. Deskundigen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en er zijn ook twee presentaties over de geschtetste varianten en de verkeersstromen.