Archief

LPF wil 'bevrijding' Westlandse Zoom

LPF-Westland vindt de tijd rijp om de afspraken met de provincie en de gemeente Den Haag over de Westlandse Zoom te ontbinden. Daartoe zal dinsdag in de gemeenteraad een motie worden ingediend. De LPF voelt zich gesteund door wethouder Norder van Den Haag.

In een interview met het Algemeen Dagblad heeft Norder laten optekenen, dat hij nimmer een goede financiële onderbouwing met betrekking tot de Westlandse Zoom heeft kunnen vinden. Naar zijn mening was het plan al vanaf 2003 gedoemd te mislukken.

Op woensdag 15 juni jl. is er op initiatief van de LPF in de gemeenteraad van Westland gedebatteerd over de financiële problemen rondom de Westlandse Zoom. Toen bepleitte woordvoerder Witkamp al opzegging van het convenant, maar wezen andere fracties onder meer op eventuele negatieve financiële en/of juridische consequenties.

Volgens de LPF kunnen ook Den Haag en de provincie niet aan de afspraken voldoen. De fractie wijst bijvoorbeeld op obstructie door de provincie bij het plan Monster-Noord en op het voornemen van Den Haag om 1.700 woningen tegen de grens van Westland te gaan bouwen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen