Archief

Maassluis prijst vrijwilligers

Jannie van der Kruk (de Innovatie-award), Dagbehandeling Parkhof Argos (de Verbindings-award), MaassluisPunt (de Competentie-award) en de Elbe (de Passie-award) zijn donderdag bij de verkiezing van de Maassluise Vrijwilliger(s) van het Jaar in de prijzen gevallen.

Jannie van der Kruk is werkzaam in de Adviesraad Samenlevingszaken en zet zich al haar leven lang in voor de minstbedeelden. Uit het juryrapport: "Zij is een mooi voorbeeld dat je nooit te oud bent om innovatief te zijn."

De vrijwilligers van de dagbehandeling Parkhof Argos bieden ondersteuning aan thuiswonende ouderen die beginnen te dementeren en aan hun mantelzorgers. De jury: "Het zijn bevlogen vrijwilligers die soms zwaar, confronterend en intensief werk doen."

De vrijwilligers van MaassluisPunt zetten Maassluis op de kaart met al hun informatie over de stad en doen dit op professionele wijze, aldus de jury. De bemanning van de Elbe zet zich in voor het behoud van het schip de Elbe. "Jong en oud doen dit met veel inzet en betrokkenheid."

Alle winnaars kregen een geldprijs van 750 euro. Deze is mogelijk gemaakt door woningcorporatie Maasdelta en mag worden besteed aan een vrijwilligersorganisatie in Maassluis naar keuze. De verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar wordt ieder jaar georganiseerd door het Vrijwilligersteunpunt Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen