Archief

College: KvK hoort in Westland

Na Den Haag is Westland de grootste economie in Haaglanden, met de sterkste werkgelegenheidsgroei in de afgelopen 5 jaar van alle 9 Haaglandse gemeenten. Gezien het belang van de Greenport Westland voor de regio en de Nederlandse economie behoort de Kamer van Koophandel aanwezig te zijn in Westland.

Dat stelt het college van B en W van Westland in antwoord op vragen van de LPF-fractie in de gemeenteraad naar aanleiding van het sluiten van de KvK-dependance op het Werkplein Westland. Het college wijst erop dat weliswaar de zogeheten frontoffice wordt gesloten, maar dat de regiostimulering in Naaldwijk blijft gevestigd.

De werkzaamheden aan de frontoffice worden steeds meer digitaal of schriftelijk afgehandeld. De Kamer van Koophandel geeft aan dat daardoor voor ondernemers geen noodzaak meer bestaat om fysiek de Kamer te bezoeken. Voor de andere zaken, voorlichting, advies en spreekuren kan de

ondernemer nog steeds op afspraak terecht bij de vestiging in Naaldwijk.

Volgens het college zijn de gevolgen van het sluiten van de baliefunctie van de KvK op de exploitatie van het Werkplein relatief beperkt. De aangekondigde bezuinigingen op de UWV zijn ingrijpender, aldus het college.