Archief

Zuid-Holland kritischer op bouwplannen

De provincie Zuid-Holland zal zich de komende jaren kritischer opstellen om toestemming te geven voor de nieuwbouw van grote aantallen woningen, bedrijventerreinen of kantoren. Dat heeft gedeputeerde Liesbeth Spies aangekondigd.

Volgens Spies moet het volumebeleid voor nieuwe woningen, kantoren en bedrijfslocaties in Zuid-Holland grondig op de schop. Groei is niet langer vanzelfsprekend, en dat is niet alleen een gevolg van de nog nagalmende financiële crisis, aldus Spies, de nieuwe gedeputeerde voor Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken.

Sommige regio's, ook in Zuid-Holland, hebben al te maken met een voorzichtige krimp van de bevolking. Er staan veel bedrijventerreinen en kantoren leeg. Spies wil er voor waken dat er straks voor leegstand wordt gebouwd. Dit betekent dat verzoeken voor nieuwe bedrijfsterreinen, kantoorruimte en woninglocaties alleen nog bij uitzondering zullen worden gehonoreerd.

Spies gaf verder aan dat de provincie tegelijkertijd soepeler wil omgaan met nieuwe, kleinschalige bebouwing of herbebouwing in het buitengebied. De bescherming van het buitengebied is nu te knellend, aldus Spies. "En dat zit de leefbaarheid soms in de weg."

Categorieen:
Algemeen