Archief

Prominent op promotour naar Duitsland

De telersvereniging Prominent gaat vrijdag met 20 kwekers, een vrachtwagen vol tomaten, paprika's en komkommers naar Duitsland. Verder bestaat de karavaan uit fietsen van Bakkie Fietsen, een grote kraam en folders. Ze gaan de producten laten proeven en uitdelen in de steden Oberhausen en Dusseldorf. Ook The Greenery gaat met een vrachtwagen naar Duitsland. Dat gebeurt op zaterdag en zondag.

Deze spontane acties moeten eraan meehelpen de EHEC-crisis snel in het vergeetboek te krijgen. "Want", zo merkt Prominent op, "een noodregeling voor komkommer-, tomaten- en slatelers is er om te zorgen dat zij er niet aan onderdoor gaan, maar veel belangrijker is, dat de consument, vooral in Duitsland, het vertrouwen terugkrijgt in de Nederlandse kasgroenten".

De verpakkingen van de trostomaten van Prominent zullen voorzien zijn van een sticker met het zogeheten Sicher-logo 'Kontrollierte Klasse' van het Groente en Fruitbureau. Op de sticker zit ook een QR code, die leidt naar een website, waarop onder meer informatie te vinden is over het genoemde logo en ook recepten en filmpjes.

Categorieen:
Algemeen