Archief

Plan subsidievrije voet geschrapt

Er komt in de gemeente Westland geen subsidievrije voet van € 2.500. Het college van B en W heeft zijn voorstellen tot herijking van de gemeentelijke subsidies op dit punt aangepast. Dit gebeurde dinsdagavond op aandrang van de gemeenteraad.

Zo'n subsidievrije voet was een van de manieren waarop het college jaarlijks in totaal €1,8 miljoen dacht te kunnen besparen. Bij kleine bedragen zouden de administratieve lasten niet in verhouding staan tot de subsidiebedragen. Maar de gemeenteraad wil meer maatwerk.

De herijking van de subsidies in Westland is noodzakelijk, omdat na de gemeentelijke fusie de diverse subsidieregelingen maar ten dele zijn geharmoniseerd. In het plan wordt een groot aantal kaders opgesomd, die aan de basis moeten staan van het nieuwe subsidiebeleid.

Het college gaat die kaders nu vertalen in beleidsregels. Die zouden aanvankelijk na de zomer ter kennisname aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Maar dat is nu gewijzigd in 'ter goedkeuring', na een voorstel van de fractie van de ChristenUnie-SGP, dat brede weerklank in de raad ondervond.

Categorieen:
Westland Algemeen