Archief

Parfumerie Mooi wint MKB-prijs

De MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2011 is gewonnen door Parfumerie Mooi, een onderneming van de broers Joost en Martin Kouwenhoven. Zij werden door de jury verkozen boven René Beukers van Beukers Toyota en Jaap van Essen van Drukkerij Oldehove.

Bij de prijsuitreiking in de Bondi Beachclub in Monster, onderstreepte Lars Boellaard van Westland Partners woensdagavond nog eens, dat alle drie finalisten voortkomen uit echte familiebedrijven. "Joost en Martin Kouwenhoven hebben zich onderscheiden door de afgelopen jaren een formule op te zetten in een heel concurrerende markt", aldus Boellaard over de franchiseketen Mooi, die is gestart met een vestiging in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk.

Voordat de juryleden zich uitspraken over de winnaar van 2011, hebben zij eind mei bedrijfsbezoeken aan elk van de drie kandidaten gebracht. Daarbij moesten de genomineerden aantonen in hoeverre zij beantwoordden aan de criteria voor de prijs: het investeringsbeleid, de mate van innovativiteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de betekenis van het bedrijf voor de Westlandse arbeidsmarkt en voor het imago van het Westland en de weerbaarheid in de economische crisis.