Archief

Overvaller 'Chinees' hoort 14 maanden eisen

Tegen de 22-jarige Heulenaar die in december geprobeerd heeft een chinees restaurant in Wateringen te beroven, is door de officier van justitie 14 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, geëist.

De officier van justitie vermoedt dat de man heeft gewacht totdat alle klanten het afhaalgedeelte van het restaurant hadden verlaten. Hij droeg een bivakmuts en had een mes bij zich. Eenmaal binnengekomen wees de man van dichtbij met het mes in de richting van een keukenhulp. In het restaurant bevonden zich op dat moment nog meer medewerkers.

Nadat hij geld uit de kassa had gegrist en er vandoor wilde gaan, werd de Heulenaar door de keukenhulp vastgepakt en ontstond er een worsteling. Vervolgens hielden meerdere medewerkers de overvaller vast, in afwachting van de komst van de politie.

De officier van justitie rekent het de man aan, dat hij de slachtoffers erg veel leed heeft bezorgd door te dreigen met een mes. De keukenhulp zou bovendien een schop in zijn buik hebben gekregen en hij was erg bang om neergestoken te worden. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Categorieen:
Wateringen Algemeen