Archief

Motie aangenomen voor nieuwbouw Spectrum

B en W van Maassluis gaan de financiƫle mogelijkheden onderzoeken voor een nieuw gebouw voor basisschool Het Spectrum aan de Fenacoliuslaan. Dat heeft het college als opdracht meegekregen in een dinsdagavond door de gemeenteraad unaniem aangenomen motie, die was ingediend door PvdA, VVD en Verenigde Senioren Partij.

Bestuursvoorzitter Jan van den Berg van de Stichting Meervoud had van het spreekrecht gebruik gemaakt om de noodzaak van nieuwbouw te onderstrepen. Zo gaf hij aan, dat het gebouw 90 jaar oud is en dat de regel is dat een schoolgebouw na 40 jaar wordt herbouwd.

Als er niet wordt herbouwd na 40 jaar wordt er doorgaans gerenoveerd. Hiermee kan het gebouw 25 jaar langer mee. Het schoolgebouw Het Spectrum is volgens Van den Berg dus al 35 jaar over zijn technische levensduur heen.

De motie vraagt onder meer onderzoek te doen naar de mogelijkheden de nieuwbouw te bekostigen met rijksgelden en uit eventuele opbrengsten van de verkoop van grond die overblijft na het slopen van overtollige lokalen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen