Archief

Parochiefederatie installeert pastoraal team

Parochiefederatie Sint Franciscus Tussen Duin en Tuin zal op zondag 3 juli tijdens een viering in de Sint Jan de Doper in Wateringen het pastoraal team installeren. Hiermee wordt er een belangrijke stap gezet in de pastorale invulling van de federatie.

Op 9 april ondertekenden de elf vicevoorzitters van de parochies al de samenwerkingsovereenkomst, waarmee de bestuurlijke totstandkoming van de parochiefederatie Sint Franciscus een feit werd.



In september 2009 kozen de parochies van Maasdijk, Poeldijk, Heenweg, 's-Gravenzande, Kwintsheul, De Lier, Hoek van Holland, Naaldwijk, Monster, Honselersdijk en Wateringen voor een federatievorm, omdat zij op deze manier een efficiƫntere taakverdeling kunnen hanteren, beter gebruik kunnen maken van beschikbare mensen en middelen en omdat zij het persoonlijke contact met elkaar zo beter kunnen behouden.



De viering op 3 juli begint om 10.00 uur en zal muzikaal worden opgeluisterd door een viertal Westlandse koren: Soli Deo Gloria uit Wateringen, Jubilate uit Honselersdijk, Cantamus uit 's-Gravenzande en kinderkoor de Keten uit De Lier. Hoofdcelebrant is vicaris-generaal H. A. Verbakel.