Archief

GBW raakt twee raadsleden kwijt

De raadsfractie GemeenteBelang Westland (GBW) raakt twee leden kwijt. Het zijn Alphons de Wit uit De Lier en Jacqueline Eckhardt uit Kwintsheul. Zij worden opgevolgd door respectievelijk Willem van der Steen uit 's-Gravenzande en Rien Mostert uit Maasdijk, zo heeft de partij woensdagochtend bekendgemaakt.

Alphons de Wit kan het raadswerk qua tijd niet combineren met al zijn activiteiten voor goede doelen. De Samenloop voor Hoop, de Alpe d'HuZes en andere goede doelen waar hij zich voor inzet, maken dat hij prioriteiten moet stellen, aldus GBW. "Helaas liggen die prioriteiten niet bij het raadswerk wat hem veel tijd kost. Zijn ambitie ligt bij radio, tv en het werk voor goede doelen en daarin heeft hij een keuze gemaakt", zegt fractievoorzitter Frank Rijneveen.

Jacqueline Eckhardt gaat verhuizen naar buiten de gemeente Westland. Haar gezin heeft het droomhuis gevonden in een andere gemeente, wat qua reistijd ook beter aansluit bij de middelbare school-keuze van de kinderen. Die keuze valt Eckhardt bijzonder zwaar omdat zij juist nu haar draai had gevonden in het raadswerk. Zij was een enthousiast lid van de werkgroep Haaglanden.