Archief

De Wit afgeknapt op bureaucratie

Zijn inzet voor goede doelen is voor Alphons de Wit niet de voornaamste reden om de gemeenteraad te verlaten. "De stroperigheid van de politieke processen en het ambtenarenapparaat maken, dat ik me daar niet langer in kan vinden", zegt De Wit. Hiermee neemt hij afstand van het persbericht dat woensdagochtend gepubliceerd is door zijn partij. De Wit tekent er wel meteen bij aan, dat hij GBW "een prima club" vindt.

In genoemd persbericht is gesteld, dat De Wit het politieke toneel gaat verlaten, omdat zijn inspanningen voor goede doelen als de Samenloop voor Hoop en Team Westland te veel van zijn tijd zouden vergen. "Ik heb de behoefte om een en ander te nuanceren, want niets is minder waar", aldus De Wit.

Toen hij besloot de politiek in te gaan, deed De Wit dit met de bedoeling iets relevants te kunnen doen voor de Westlanders. Hij is afgeknapt op de bureaucratie. De Wit geeft als voorbeeld, dat een Lierse muziekvereniging de subsidieaanvraag een dag te laat had ingediend en dat dit een reden was de aanvraag te weigeren. "Dan heb je het dus over vrijwilligers die de slingers in een dorp als De Lier ophangen", aldus De Wit." Door betaalde ambtenaren worden ze op een dergelijke manier geschoffeerd."

Met dat soort zaken kan De Wit geen vrede hebben. Hij vindt het jammer voor de vele mensen die hem bij de verkiezingen hebben overladen met voorkeursstemmen. "Ik hoop dat ze mijn stap kunnen begrijpen en mocht dat niet zo zijn, dan ben ik graag bereid hen een en ander uit te leggen", besluit De Wit.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen