Archief

'Alle glasgroentetelers getroffen'

Feitelijk worden alle glasgroentetelers in Westland, niet één uitgezonderd, getroffen door de EHEC-crisis. Globaal betreft dit zo'n 250 bedrijven. Dat zegt het college van B en W van Westland in antwoord op vragen van de raadsfractie van het CDA.

Het is vrijwel zeker dat er forse klappen zullen vallen, waarbij zelfs sprake kan zijn van bedrijfsbeëindigingen. De echte economische gevolgen zullen pas dit najaar bekend worden, aldus het college. Het voegt er nog aan toe, dat de EHEC-crisis niet alleen tuinders treft, maar ook duidelijke effecten heeft in de handel, distributie en verwerking.

Alle banken hebben toegezegd om bedrijven voor zover mogelijk door deze crisis heen te helpen. Eén bank heeft vorige week al krediet- en andere faciliterende maatregelen bekendgemaakt om gedupeerde bedrijven in de tuinbouwsector tegemoet te komen.

Tevens is afgelopen vrijdag in het overleg Greenport Westland-Oostland met het tuinbouwbedrijfsleven afgesproken om financiële ondersteuning te geven aan een publieke actie in de ons omliggende steden om het consumentenvertrouwen in met name komkommers te ondersteunen.

Categorieen:
Westland Algemeen