Goijert pakt zilver bij NK triathlon

Marianne Goijert heeft in Amsterdam de zilveren medaille behaald tijdens het Nederlands Kampioenschap triathlon Olympische afstand in de categorie 35 +. In en rond de Amsterdamse Sloterplas werd er 1,5 kilometer gezwommen, 44 kilometer gefietst en 10 kilometer gelopen.

Tijdens dit NK was het stayeren tijdens het fietsen toegestaan. De Westlandse, die net achter de eerste groep uit het water kwam, heeft tijdens het fietsen veel alleen moeten fietsen. De samenwerking was in de eerste groep tijdens het fietsen zo goed, dat Goijert het verschil niet meer goed kon maken.

Bij het lopen wist de Monsterse weer een aantal atleten in te halen en behaalde zij de negende plaats overall en kreeg zij de zilveren medaille uitgereikt voor de plek in haar eigen categorie.