Archief

Snel groentecampagne in Duitsland

De Nederlandse groentesector zal snel starten met een promotiecampagne in Duitsland, met het motto 'Kontrollierte Klasse'. Dat in Duitsland het advies om geen saladegroenten te eten is ingetrokken, geeft volgens het Productschap Tuinbouw helder aan dat er niets mis is met deze producten. Het bevestigt wat Nederlandse telers en handelaren al wisten en vormt de basis voor herstel van vertrouwen bij consumenten.

Telers, handelaren en exporteurs staan in de startblokken om Duitse consumenten te bedienen met veilige producten. De sector beseft dat het vertrouwen zal moeten worden teruggewonnen. Met timing, boodschap en uitwerking zal rekening worden gehouden met de gevoelens in Noord-Duitsland, waar de uitbraak van de EHEC-bacterie veel slachtoffers maakte. De campagne bestaat onder meer uit flyers en mediaberichten in vooral de schrijvende pers, waarbij Nederlandse telers het verhaal vertellen bij hun product.

De omvang van de schade zal de komende periode nog verder toenemen, zo verwacht het PT. Het forse productieoverschot bij zowel teelt als handel door de ingestorte markt is niet direct weg te poetsen. Er zal nog veel doorgedraaid moeten worden.

Categorieen:
Algemeen