Archief

Nieuwe post reddingsbrigade open

Burgemeester Van der Tak van Westland opent zaterdagmorgen de nieuwe strandwachtpost 'Beukel' van de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade. Deze nieuwe post vervangt de oude strandwachtpost uit 1992.

Sinds 1950 is de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade aanwezig met een strandwachtpost bij slag Beukel. De nieuwe post is voorzien van een bemanningsverblijf, EHBO-ruimte, communicatiemiddelen en sanitaire voorzieningen voor de strandwachters en biedt daarmee de nodige faciliteiten om de badgasten van dienst te zijn en de strandwachters hun taak te kunnen laten uitvoeren.

Ook wordt zaterdagmorgen de nieuwe reddingboot gedoopt en wel door wethouder Weverling. Deze reddingboot is de tweede van het type Ribcraft. De boot is voorzien van een 50 pk motor, communicatie, navigatie en verschillende reddingmiddelen. Deze beide investeringen zijn mogelijk gemaakt door gemeente Westland.

Voor de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade komt hiermee een einde aan een groot investeringprogramma om de strandwacht op een hoger niveau te brengen. In 2009 heeft de brigade de beschikking gekregen over twee nieuwe hulpverleningsvoertuigen, 2010 een nieuwe strandwachtpost bij slag Vlugtenburg, een nieuwe reddingboot en structureel budget voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Categorieen:
Westland Algemeen