Archief

Midden-Delfland moet 1,5 miljoen extra bezuinigen

Midden-Delfland moet in 2015 1,5 miljoen euro bezuinigen. Dat komt bovenop de 2,6 miljoen uit de begroting 2011-2014. De investeringen in de dorpen en het unieke veenweidelandschap gaan gewoon door. De lasten voor de burgers nemen niet verder toe dan afgesproken.

Dit staat in de begrotingsbrief, waarin het college van burgemeester en wethouders de hoofdlijnen van de begroting 2012 -2015 heeft geformuleerd. De nieuwe bezuiniging is het gevolg van de teruglopende inkomsten vanuit de rijksoverheid.

Uitgangspunt is dat de specifieke rijksbezuinigingen een op een worden doorvertaald in de beleidsvelden van de gemeente. De bezuinigingen worden met name gevonden in het onderhoud van de buitenruimte, Wmo en welzijn (o.a. onderwijs en accommodaties). Behoud en versterking van de vitaliteit van de dorpen en het open en groen houden van het agrarische cultuurveenweidelandschap blijven speerpunten voor Midden-Delfland.

Het college investeert de komende tijd in de bouw van een gezondheidscentrum in Maasland, de ontwikkeling van het centrum van Den Hoorn, het saneren van niet duurzaam verspreid liggend glas, en het samen met de agrarisch ondernemers ontwikkelen van een duurzame wijze van bedrijfsvoering. Hiervoor zijn via de bestuursovereenkomst IODS (compensatieafspraken vanwege de komst van de A4) extra financiƫle middelen beschikbaar.

De gemeenteraad spreekt zich binnenkort uit over de voorgestelde besparings- en investeringsrichting. De opmerkingen worden door het college verwerkt in de begroting voor 2012.