Archief

Fonds Westland keert 28.000 euro uit

Het Fonds Westland heeft in mei opnieuw een aantal aanvragen om financiele bijdrage gehonoreerd. In totaal wordt ruim 28.000 euro uitgekeerd. De grootste bijdrage, maximaal 12.900 euro, is bestemd voor de vierjarige pilot School's Cool Westland.

In deze pilot worden kinderen geholpen bij de overstap van basisschool naar middelbare school. Wel heeft het bestuur besloten dat de bijdrage nooit hoger zal zijn dan de subsidie die de gemeente Westland toekent. Ook zal er jaarlijks over de bijdrage een beslissing worden genomen na ontvangst van tussentijdse informatie.

Het theatergezelschap Briza Den Haag krijgt maximaal 3000 euro voor 6 voorstellingen in De Naald van de productie 'Het Lelijke Eendje (Wie ben ik?)' voor Westlandse basisscholen. Een donatie van 2500 euro is er voor De Timmerwerf in De Lier voor het boekje 'HALEN EN BRENGEN, vrachtrijders

rond veiling Westerlee' dat wordt uitgegeven in het kader van de tentoonstelling die 17 juni geopend wordt.

Verder geeft Fonds Westland 8000 euro voor groot onderhoud van de vogelopvang Hoek van Holland. 2500 euro is er voor toneelgezelschap Epicentrum in De Lier voor de productie 'Dogville', 1000 euro voor de Culturele Raad Monster ten behoeve van het Strandevenement Strandmotor, 8000 euro voor VoetbalVereniging Maasdijk die het clubhuis gaat renoveren en uitbreiden en 750 euro is er voor de afdeling De Lier van De Zonnebloem voor de viering van het 25-jarig lustrum.