Archief

Ook speeltoestellen voor senioren

Het is een nieuwe trend bij het opknappen van speelplaatsen: het aanbrengen van op ouderen afgestemde toestellen, zodat ook zij zich dichtbij huis in de buitenlucht kunnen bewegen. Ouderen uit de buurt van de Meester Postlaan in Maasland hebben via een welzijnsinstelling of rechtstreeks aangegeven dat zij hier belangstelling voor hebben. Zij hopen op tenminste twee seniorentoestellen.

De speelplaats aan de Meester Postlaan in Maasland is een van de vier speelplaatsen die dit jaar in Midden-Delfland worden aangelegd of gerenoveerd. De andere speelplaatsen liggen aan de Boeier in Schipluiden alsmede de Dwarshaven en de Kapellaan, beide in Den Hoorn.

Net zoals in vorige jaren, mochten bewoners en hun kinderen meedenken over de herinrichting van de speelplaatsen. Er zijn vier producenten aan de slag gegaan met het ontwerpen van de toestellen, waarbij rekening is gehouden met de wensen van de buurtbewoners.

De ontwerpen zijn inmiddels aan de direct betrokken bewoners voorgelegd en er kon gestemd worden met als uitgangspunt 'de meeste stemmen gelden'. De uitslag is doorslaggevend voor de definitieve inrichting. In totaal zijn 117 reacties ontvangen. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen de speeltoestellen in augustus in gebruik genomen worden.