Archief

Maassluis Belang verontrust over arbeidsmigranten

De fractie van Maassluis Belang is verontrust door reacties van burgers over de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten in leegstaande woningen in de stad. Dit geeft de fractie aan in schriftelijk vragen aan het college van B en W.

De fractie vraagt of het college ervan op de hoogte is, dat buiten het bureau United Homes, dat reeds met Maasdelta Maassluis zaken doet voor 50 woningen, er ook andere uitzendbureaus zijn die zich op de particuliere markt bewegen voor onderhandse verhuur. Hierdoor ontstaat volgens de fractie met name onrust in flatgebouwen waar zich zowel huur- als koopappartementen bevinden. De bewoners van de koopappartementen vrezen voor een negatieve invloed op de verkoopwaarde van het eigen appartement.

Daarnaast vraagt de fractie of in de verhuurde appartementen niet méér mensen slapen dan is toegestaan. Ook wil de fractie weten of de arbeidsmigranten die langer dan een jaar inwoner zijn van Maassluis zijn nog wel gerechtigd gebruik maken van een auto met buitenlands kenteken.

Als laatste wil de fractie weten hoe er op wordt toegezien dat na afloop van het werkcontract de arbeidsmigranten weer terugkeren naar het land van herkomst en dus niet ten laste komen van de gemeentelijke bijstand.

Categorieen:
Maassluis Algemeen