Archief

Zwerfkeien verdwijnen uit Hofpark

De zwerfkeien in het Wateringse Hofpark zullen verdwijnen. Op het parkeerterrein zullen betonelementen worden aangebracht waarmee wordt voorkomen dat auto's met hoge snelheid over het terrein rijden.

Dit antwoordt het college van B en W op vragen van D66. Raadslid Van Riet had zich al in februari gestoord aan de volgens haar ontsierende keien in het park. Dat er nu pas antwoord is gekomen op haar vragen, komt doordat er door de gemeente onderzoek is gedaan naar alternatieven voor de keien.

Die waren geplaatst om te voorkomen dat auto's langs de ook in het Hofpark geplaatste poller zouden rijden. In het weekeinde van 21 en 22 mei zijn de keien echter verplaatst en de poller vernield. Het college schrijft dat het plaatsen van keien blijkbaar niet afdoende is om het gewenste effect te realiseren.

Daarom is besloten de keien te verwijderen. De poller zal op de huidige plaats gehandhaafd blijven. Om de bediening te verbeteren wordt een kabel gelegd naar de Hofboerderij, waardoor het mogelijk wordt om gedurende evenementen de poller van binnenuit te kunnen bedienen. Om te voorkomen dat het parkeerterrein als een circuit wordt gebruikt, komen er betonelementen te liggen.

Categorieen:
Wateringen Algemeen