Archief

'Zuipschuiten' bezorgen politie veel werk

De politie is het afgelopen weekend opgetreden bij verschillende incidenten met 'zuipschuiten'. Een 18-jarige schipper werd met te veel alcohol op aan het roer aangetroffen. Daarnaast werd een 21-jarige man voor mishandeling aangehouden.

Vrijdagavond werd bij de Galgeweg in Naaldwijk een boot gecontroleerd, waarop een grote groep jongeren zat. De aanwezigen bleken onder invloed van alcohol te zijn. Uit een blaastest op het politiebureau bleek dat de schipper, een 18-jarige jongen uit 's-Gravenzande, 350 ugl blies (220 ugl is de limiet). Een nuchtere passagier bracht de boot naar de eindbestemming. Met een proces-verbaal voor het varen onder invloed mocht de schipper lopend het bureau verlaten.

Zaterdagmiddag werd een 21-jarige man uit 's-Gravenzande aangehouden voor mishandeling. De man gooide vanaf een 'zuipschuit' bij de Zwartendijk een bierfles naar een man op een passerende boot. Het slachtoffer meldde zich met een hoofdwond bij de huisartsenpost. De verdachte kreeg via lik-op-stukbeleid een boete van 550 euro opgelegd.

De politie treedt hard op tegen 'zuipschuiten' en werkt daarin nauw samen met het Openbaar Ministerie. Tegen schippers die overlast of schade veroorzaken kunnen zware straffen geëist en opgelegd worden. In ernstige gevallen, waarbij door onverantwoordelijk vaargedrag mensenlevens in gevaar komen, zullen de schippers worden gedagvaard en kan door de rechter maximaal twee maanden hechtenis worden opgelegd.