Archief

Ex-kantoor Rabobank mogelijk ambtenaarloos

In de periode tot de komst van een nieuw gemeentehuis, heeft de gemeente Westland geen huisvestingsproblemen voor de ambtenaren. Sterker nog, het voor dit doel aangekochte pand van de Rabobank aan de Verdilaan in Naaldwijk zou weleens een andere bestemming kunnen krijgen. Dit blijkt uit de antwoorden van het college van B en W op vragen van GemeenteBelang Westland.

Het college biedt excuses aan voor het feit, dat de datum van 31 maart is verstreken is zonder informatieverstrekking. Er is volgens B en W hard gewerkt aan het zoeken naar alternatieve locaties voor huisvesting en dat proces is nog bezig. Om de onderhandelingspositie van de gemeente zo gunstig mogelijk te houden, wordt daar nu geen verdere informatie over verstrekt.

Op dit moment bieden de panden in Naaldwijk, Wateringen, 's-Gravenzande en Monster voldoende ruimte voor huisvesting van de gemeentelijke organisatie. Dit betekent dat het gemeentehuis in De Lier en het Griffiepand aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk gesloten kunnen worden. In het Rabobankpand kan een gelijk aantal mensen gehuisvest worden als in het pand in Monster.

De verwachting is dat nog dit jaar of begin 2012 de panden De Lier en het Griffiepand gesloten kunnen worden. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het Rabobankpand, blijft het gemeentehuis in Monster in gebruik; bij ingebruikname van het Rabobankpand kan het gemeentehuis in Monster ook worden gesloten.