Archief

'Ban op vruchtgroente en sla moet er direct af'

"De ban op al onze vruchtgroenten en sla moet er direct af, omdat intussen veelvuldig is bewezen dat onze vruchtgroenten schoon zijn en veilig geconsumeerd kunnen worden." Dat zegt voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland in een reactie op het bericht dat in Duitsland wordt vermoed dat taugé de bron is van de EHEC-bacterie.

"Als dat inderdaad klopt, willen we dat snel formeel bevestigd krijgen. Ik wacht eerst op een formele bevestiging, want er zijn de afgelopen week al heel wat mogelijk oorzaken genoemd, waarbij even zo vele keren is gespeculeerd over de oorzaak'

De verdenking van een Duits taugébedrijf levert ook verhoogde aandacht op voor Nederlandse teeltbedrijven van spruit- en kiemgroenten. Rob Baan van Koppert Cress zegt op de website gfactueel.nl de afzet op gang te kunnen houden. "Er is een groot verschil tussen spruitgroente zoals taugé en kiemgroente zoals de cressen die wij telen. Spruitgroente of 'Sprossen' zoals dat in het Duits heet, worden nat geteeld in afgesloten drums. Kiemgroenten zoals bij ons worden droog geteeld in de kas in het licht."

Categorieen:
Algemeen