Archief

Officiële 'vrij-brief' Nederlandse groenten

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie heeft zaterdag in drie talen een officiële verklaring laten verschijnen, dat alle Nederlandse groenten vrij zijn van de zogeheten EHEC-bacterie, waarmee eind vorige week in Duitsland de 'komkommercrisis' begon.

De Nederlandse nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft sinds de uitbraak van genoemde bacterie in Duitsland, grote aantallen monsters van groenten onderzocht. De monsters zijn genomen op een breed assortiment groenten in supermarkten, bij handelaren, afzetorganisaties en producenten. Alle onderzoeksresultaten zijn tot op heden negatief.

Op basis van die bevindingen mogen de producten gewoon op de Nederlandse markt verhandeld worden. De door marktpartijen mee te sturen verklaring is alleen geldig in combinatie met een identieke publicatie op de website van de Voedsel en Waren Autoriteit (www.vwa.nl). Het handelsplatform Frugi Venta heeft genoemde instantie dringend verzocht een (overheids)stempel plus handtekening op de verklaring te plaatsen.

Categorieen:
Algemeen