Archief

Strandgebied Hoek van Holland overvol

De opening van het strandseizoen heeft op Hemelvaartsdag tot een ongekende drukte in Hoek van Holland geleid. Naar schatting bezochten bijna 100.000 mensen de Hoek. Mede door het warme weer en drankgebruik raakten diverse mensen aan het eind van de middag onwel. De hulpdiensten rukten voor de zekerheid massaal uit.

De VeiligheidsRegio Rotterdam-Rijnmond meldde kort na 19.00 uur, dat er in de drukte vijf gewonden zijn gevallen, voornamelijk onwelwordingen als gevolg van de hitte. Een vrouw brak haar arm en twee mensen liepen een alcoholvergiftiging op. "Er is geen sprake van onrust onder de bezoekers", werd er nog aan toegevoegd.

De hulpdiensten schaalden op naar een zogenoemde grip 1. Doordat er een tekort aan ambulances was sloegen de hulpdiensten alarm en van alle kanten werden er ambulances naar de badplaats gestuurd. De autoriteiten deden aan het eind van de middag een oproep om niet meer naar Hoek van Holland te gaan vanwege de (verkeers)drukte. De politie heeft vijf arrestaties verricht wegens overlast en belediging.

(aangepast om 20.35 uur)