Archief

Dubbelslag Olympus '70 in Delft

Zowel bij de mannen als de vrouwen ging de overwinning in de Golden Tenloop 2011 naar de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70. De traditionele wedstrijd op Hemelvaartsdag in Delft werd bij de mannen gewonnen door Mike Barsaiyan en bij de vrouwen door Carla Ophorst.

De 23-jarige Barsaiyan liep op de 10 kilometer tot ongeveer 1 kilometer voor het einde gelijk op met Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek. Laatstgenoemde had echter geen antwoord op de tempoversnelling van de 's-Gravenzander, die in 32.02 finishte. Kwist kwam 7 seconden later over de streep.

Bij de vrouwen was Carla Ophorst de baas. Zij liet de tijd van 37.35 afdrukken. De Honselse hardloopster had daarmee 1.43 voorsprong op haar eerste achtervolgster, de Rotterdamse Tineke van den Berg.

Op de 5 kilometer moest 's-Gravenzander Mart Solleveld buigen voor Mike Teekens uit Roosendaal. Diens winnende tijd was 15.46. Solleveld kwam na een lange achtervolging slechts 2 seconden later over de streep.

Bij de vrouwen ging de overwinning wél naar 's-Gravenzande. Ingrid le Comte van Olympus '70 was de snelste en finishte in 19.30.