Archief

Van der Stap prolongeert damtitel

Peter van der Stap heeft zijn Westlandse damtitel geprolongeerd. De Maassluizer gaf alleen een punt af aan recordkampioen Fred Ivens. Waar Ivens al 13 titels achter zijn naam heeft staan, is de teller bij Van der Stap inmiddels tot 12 gevorderd.

De tweede plaats in de eindstand was voor de 14-jarige Wateringer Martijn van IJzendoorn, die tegen Van der Stap zijn enige verliespartij kende, maar op zijn beurt Ivens de enige nederlaag toebracht. Voor de rest had de top 3 alle partijen gewonnen.

In de promotieklasse ging de titel naar de 81-jarige Lierse veteraan Frans Slot. Jan Lommers kwam op de valreep nog langszij, maar had mindere SB-punten. Het brons was voor Jerry de Nijs.

In de eerste klasse werd de ultieme jump van Tim van der Wilk bekroond met de titel. Peter Bentvelzen werd tweede en Ad van der Voort, die het hele toernooi de leiding had gehad, moest met de derde prijs genoegen nemen.

Piet Stellaard, Pleun van Bergen en Wim de Kok vormden het Lierse supertrio in de tweede klasse. Bij de jeugd waren Bart Schoep, Berke Yigitturk en Falco Toet de beste spelers.

De Westlandse sneldamtitel ging naar Fred Ivens, die nu wel Peter van der Stap vóór bleef. Jeroen Dekkers werd derde.