Archief

Politie gaat meer doen op YouTube

Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie in Den Haag zetten vanaf nu de internetsite YouTube in voor opsporingsberichtgeving. Dit middel is een aanvulling op de mogelijkheden die er al zijn om zaken onder de aandacht van de burgers in regio Haaglanden te brengen.

Het eigen YouTube-kanaal bestaat al langer, maar tot dusver werd dat alleen gebruikt voor onder meer preventiefilmpjes. Politie Haaglanden is overigens o meer manieren digitaal actief. Zo zijn inmiddels veel bureaus en wijkagenten aan het twitteren en is ook het eerste Facebook-account een feit. Maar om de burgers nog meer te betrekken bij het politiewerk, zullen zaken met hen gedeeld worden op YouTube.

De verwachting is met de inzet van YouTube een bredere groep burgers wordt bereikt dan alleen de kijkers naar opsporingsprogramma's op televisie. Met name veel jongeren gebruiken internet als informatiebron. De kracht van YouTube zit ook in de snelheid. Waar opsporingsprogramma's te maken hebben met een productietermijn, kan een zaak op YouTube in theorie binnen een paar uur online staan.

Het YouTube-kanaal is te vinden op: www.youtube.com/user/haaglandenpolitietv

Categorieen:
Algemeen