Archief

Bouhuisen: onvoldoende garantie warmtenet

Projectontwikkelaar Bouhuisen Groep vindt dat het aan te leggen warmtenet in de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Hoogeland nog te weinig zekerheid biedt om zijn aspirant-kopers een "probleemloze woonbeleving te kunnen garanderen". Daarom zou het bedrijf hebben besloten om zijn deel van Hoogeland alsnog op het vertrouwde gasnet aan te sluiten.

In een verklaring stelt Bouhuisen, dat er zich kinderziektes zouden kunnen voordoen in het systeem van het warmtenet. Verder zou er nog te veel onduidelijkheid bestaan met betrekking tot de verantwoordelijkheden wanneer er iets misgaat met het systeem.

De wijk Hoogeland trok in de afgelopen maanden veel aandacht door de samenwerking van woningcorporatie Vestia en de tomatentelerscoöperatie Prominent met betrekking tot de milieuvriendelijke verwarming van de wijk. Samen mochten zij in februari de eerste Westland Inspiration Award in ontvangst nemen.

Vestia ontwikkelt vooral in het oostelijk deel van Hoogeland ruim 700 woningen. De Bouhuisen Groep neemt het gebied Hoogeland West voor haar rekening, dat 146 woningen zal omvatten.