Archief

Bekentenis in zedenzaak

De 41-jarige verdachte in de 's-Gravenzandse zedenzaak heeft een bekentenis afgelegd. Er was door een tienermeisje aangifte gedaan van het door hem lokken met geld om onder zijn ogen vrijwillig seks te hebben met een andere minderjarige. De jongen in kwestie zou vooralsnog geen aangifte hebben gedaan.

Het lokken van jongeren met geld, naar verluidt enkele honderden euro's, zou volgens het Openbaar Ministerie twee keer zijn gebeurd zijn, maar mogelijk vaker. De feiten zouden zijn gepleegd tussen 1 januari 2010 en 12 april j.l. Er is in deze zaak ook een 17-jarige jongen uit 's-Gravenzande aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de 41-jarige verdachte behulpzaam is geweest. De 17-jarige is voorlopig op vrije voeten gesteld.

De zogeheten lokale Driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) kan zich goed voorstellen dat de aanhouding vragen oproept onder ouders/verzorgers van kinderen die de verdachte kennen. Daarom is er onder direct betrokkenen een GGD-telefoonnummer (079 34 35 390) gecommuniceerd waar zij vandaag tot 22.00 uur met vragen terecht kunnen. De lijn is de komende dagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen