Archief

FloraHolland zoekt 'Koplopers'

Bloemenveiling FloraHolland zoekt namen van mensen die in de afgelopen eeuw op bijzondere wijze aan de uitbouw van de marktplaatsen hebben bijgedragen. Dat kunnen zowel telers als handelaren zijn, maar ook veredelaars en mensen met andere verdiensten voor de coöperatie en het sierteeltvak in het algemeen.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste Nederlandse coöperatieve bloemenveilingen werden opgericht. Bloemenveiling FloraHolland (met marktplaatsen in Aalsmeer, Honselersdijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Eelde) viert dit feest met als thema '100 jaar kleur'.

De veilingorganisatie wenst namen van mensen die 'Koplopers van de Marktplaats' genoemd kunnen worden. Te denken valt aan mensen die in hun tijd een visie hadden die de veilingcoöperatie of de sierteeltsector sterker heeft gemaakt. Maar ook bijvoorbeeld mensen die door hun doen de coöperatie wezenlijk veranderden en mensen met oog voor het collectieve belang van de coöperatie en het sierteeltvak.

Namen kunnen tot uiterlijk 13 mei worden voorgedragen, onder meer via een aanmeldformulier op de jubileumwebsite www.floraholland100jaarkleur.nl .

Uit alle voordrachten ontstaat uiteindelijk een lijst van vijftig personen. Zij zullen worden belicht in een jubileumuitgave die in november verschijnt.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen