Archief

Dichten in de geest van Annie M.G. Schmidt

In opdracht van de gemeente Westland wordt dit jaar door cultuurorganisatie Dario Fo, in samenwerking met instellingen, verenigingen, bedrijven en inwoners, het Westlandfestival Annie M.G. Schmidt georganiseerd. Een onderdeel van dat festival is een workshop om gedichten te leren schrijven in de geest van Annie.

Op 20 mei a.s. is het precies 100 jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren. En dat wordt een heel jaar lang gevierd, ook in Westland. In het onderdeel 'Pas op voor de hitte', dat in samenwerking met Bibliotheek Westland wordt georganiseerd, krijgen amateurdichters de mogelijkheid zelf gedichten te schrijven en te presenteren, geïnspireerd door het werk van Annie M.G. Schmidt.

Amateurdichters kunnen op dinsdagavond 24 mei a.s. deelnemen aan een workshop, waarin zij gaan werken aan deze 'tintelfrisse en komisch-tegendraadse' manier van gedichten schrijven. Iedereen afkomstig uit of woonachtig in Westland die zelf eens wil proberen te dichten of dat al doet, is van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

De workshop wordt bij Dario Fo in Poeldijk gegeven door dichter Jos van Hest, die onder meer docent is aan de School der Poezie. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij Nicole Daniëls, via het e-mailadres nicole@dariofo.nl. De kosten bedragen € 12,50, en dat is inclusief een drankje. Daarna bestaan er diverse kansen om de gedichten te presenteren.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen